Aktivnosti

Naslovnica / Aktivnosti / Cprz-zapoceo-s-pruzanjem-usluge-virtualne-radionice

CPRZ ZAPOČEO S PRUŽANJEM USLUGE VIRTUALNE RADIONICE

Objavljeno:24.03.2022
Virtualna Radionica 2022

Dana 21. ožujka 2022. godine u prostorijama Centra za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb, na lokaciji Ulica Republike Austrije 1 u Zagrebu, stručni tim CPRZ-a započeo je s pružanjem usluge Jačanje radnih potencijala i profesionalnih kompetencija - Virtualna radionica.

Što je Virtualna radionica?

Virtualna radionica oblik je rehabilitacijske aktivnosti, usluga profesionalne rehabilitacije koja podrazumijeva rad u simuliranim uvjetima, a sve s ciljem usavršavanja i stjecanja znanja te vještina potrebnih za obavljanje uredsko-administrativnih i osnovnih računovodstvenih poslova.

Namijenjena je dugotrajno nezaposlenim osobama s invaliditetom ili osobama s invaliditetom bez radnog iskustva starijima od 18 godina koje su u uslugu upućene od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a prema Nalazu i mišljenju rehabilitacijske procjene stručnih djelatnika CPRZ-a te osmišljenom Individualnom planu profesionalne rehabilitacije.  

Sastavni dio usluge su i dodatni sadržaji koji su osmišljeni s ciljem jačanja profesionalnih, ali i osobnih kompetencija korisnika (stjecanje radnih navika, jačanje vještina rada u timu, jačanje komunikacijskih vještina, samopouzdanja, samouvida i dr.) prijeko potrebnih za adaptaciju na stvarnu radnu sredinu i zapošljavanje.

Stručna praksa organizira se prvenstveno na otvorenom tržištu rada (iznimno u posebnim uvjetima) i sastavni je dio usluge te traje minimalno mjesec dana. Osmišljena je s ciljem realnog uvida korisnika u zahtjevnosti tržišta rada, vlastite mogućnosti prilagodbe, stjecanja novih iskustava samostalnog i timskog rada te praktične primjene usvojenih znanja i vještine.

Trajanje usluge je od 6 mjeseci do maksimalno godinu dana.


Pridružite nam se!